Nieuws

Belangrijk
Uitfasering EDUgroepen. 5 november 2021 Na bijna 10 jaar komt er een einde aan het EDUgroepen tijdperk. Het samenwerkingsplatform, waarin SURF de Microsoft licenties levert en 2at de dienst ter beschikking stelt, moet helaas stoppen. Op verzoek van en in overleg met SURF zullen we per 1 september 2022 de dienstverlening beƫindigen.

Tot die tijd staan we uiteraard gewoon klaar om al uw vragen te beantwoorden. Ook met betrekking tot het migreren van uw data of het vinden van een alternatief.
Verwerkersovereenkomst aan te vragen
Bescherming persoonsgegevens 25 mei 2018 2at biedt met Edugroepen een digitale samenwerkingsomgeving. 2at doet op geen enkele wijze iets met de gegevens die door de gebruikers ervan op deze omgeving worden geplaatst. Indien u Persoonsgegevens op uw site hebt staan, verplicht wetgeving u om daarvoor een Verwerkersovereenkomst met ons aan te gaan. Om dat eenvoudig te maken hebben wij voor u een Verwerkersovereenkomst opgesteld. U kunt deze overeenkomst invullen, ondertekenen en mailen naar info@edugroepen.nl, u krijgt deze dan z.s.m. getekend retour. De Verwerkersovereenkomst vindt u hier.
MySites migratie
EDUgroepen MySites worden gemigreerd! 15 november 2017 Aanstaande vrijdag 17 november 2017 zullen wij uw MySites gaan migreren naar SharePoint 2016. Tijdens deze migratie zal uw MySite op 'Read-Only' gezet worden, wat inhoudt dat uw site nog steeds te benaderen, maar niet te bewerken is. De migratie van uw MySite zal ongeveer 4 uur in beslag nemen. Na de migratie is uw MySite op SharePoint 2016 weer te benaderen en te bewerken. Indien er vragen zijn wat betreft de migratie neem dan contact op met info@edugroepen.nl.
SharePoint 2016
Alle edugroepen teamsites zijn over op SharePoint 2016! 17 april 2017 De migratie naar SharePoint 2016 is voltooid. In het paasweekend zijn de laatste sites over gegaan. Er zijn ruim 2000 sites overgezet naar de nieuwe SharePoint versie. De My Sites zullen spoedig volgen, deze zijn nu nog bereikbaar in SharePoint 2010. Indien er vragen zijn wat betreft de migratie neem dan contact op met info@edugroepen.nl.
SharePoint 2016
SharePoint 2016 is vanaf 1 januari 2017 beschikbaar op edugroepen 23 december 2016 1 januari 2017 is het zo ver, edugroepen gaat over naar SharePoint 2016. Alle bestaande sites zullen automatisch worden overgezet. De nieuwe versie bevat onder andere verbeterde ondersteuning voor apparaten, browsers en toegankelijkheid.

Voor een volledig overzicht van verbeteringen klik hier (Engels).