​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
nwhm_groepsfoto2v_w2.png

To ​English version​   ​​

Iedereen die zich in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden bezighoudt met RDM kan zich voor de pool van experts aanmelden. Of je kennis nu ligt op het terrein van support, van IT of van beleid, of je nu werkt aan een universiteit, in een umc, verbonden bent aan een hbo of aan een onderzoeksinstelling van KNAW, NWO, T2O: je bent van harte welkom. ​​

​   Zie de lijst van deelnemers die inmiddels toestemming voor vermelding hebben gegeven. Aantal deelnemers per 09-12-2019: 200 inclusief de leden van de adviesgroep.


Zie ook:

​  ​   ​   Pitches

 ​​nieuw​   Positioning paper 2019+​

​   ​  ​   RDM-L mailing list​​

​  ​   ​  Bijeenkomsten​  |  ​Terugblik 29 oktober 2019


Experts

De experts delen kennis en ervaring op het gebied van RDM – met elkaar en met derden – en zijn beschikbaar voor advies. De experts kunnen deelnemen aan kortlopende, ad hoc taakgroepen die een korte tijd aan één onderwerp werken. Houd de RDM-discussielijst​ in de gaten voor de taakgroep-oproepen (of zie pitches​) vanuit de adviesgroep​. Je kunt ook zelf een voorstel ​doen voor een taakgroep.


Voor de experts wordt 3 x per jaar een netwerkbijeenkomst​ georganiseerd. De eerste netwerkbijeenkomst voor de LCRDM pool van experts  vond plaats 27 september 2018, te  Utrecht. ​


Aanmelden

Voor aanmelding neem contact op met margriet.miedema​@surfsara.nl


Lees hier meer over de samenstelling van de pool van experts, het gewenste profiel en de verwachte taakinspanning: ​Pool van Experts.pdf

For English: please, read the blog​ by Ingeborg Verheul.​​


​Netwerkbijeenkomsten

2018

Het LCRDM organiseert ieder jaar een aantal netwerkbijeenkomsten voor de leden van de pool van experts. Doel van deze bijeenkomsten is netwerken én inhoudelijke verdieping op basis van een actueel RDM thema. 

De eerste netwerkbijeenkomst voor de LCRDM pool van experts vond plaats op donderdag 27 september 2018, te​ Utrecht programmaProgramma_Netwerkdag 27 september 2018.pdf.​ Zie de blogbijdrage van Ingeborg Verheul voor een verslag en de presentatiesIn English: P​rogramme Network Day September 27th.pdf.​ See blog by Ingeborg Verheul for a report and all presentations​.​

Op 28 november 2018 organiseerde het LCRDM samen met RDNL, UKB, NFU-Data4LifeSciences een symposium rond datastewardship. Deze bijeenkomst ging vooraf aan de uitreiking van de Nederlandse dataprijs 2018 en  vond plaats bij NWO in Den Haag. Zie de blogbijdrage van Ingeborg Verheul voor een verslag en de presentaties.

On the 28th of November 2018 LCRDM together with RDNL, UKB, NFU-Data4LifeScience and NPOS organised a syposium on the topic of data stewardship. This meeting preceded the award ceremony of the Dutch Data Prize 2018 and was held at NWO in The Hague. See the blog post of Ingeborg Verheul for a report and the presentations. 


2019

In 2019 vond de eerste netwerkbijeenkomst plaats op 11 april.Programma_NL.pdf. Ook hier weer een blog van Ingeborg Verheul met verslag en presentaties. Het thema was datastewardship. In het najaar volgt een tweede bijeenkomst.

In 2019 the first meeting took place on 11 April. Programme.pdf. And again a blog by Ingeborg Verheul with a report and the presentations.
  
  
Description
  
  
  
  
Nieuwe pitchesNieuwe pitches
Nieuwe pitchesIn page navigation
In de praktijkRDM in de praktijk
In de praktijkIn page navigation
HandreikingenHandreikingen
HandreikingenIn page navigation
Pool van experts          Pool van experts
Pool van expertsIn page navigation
TaakgroepenTaakgroepen
TaakgroepenIn page navigation
LCRDMLCRDM
LCRDMIn page navigation
BlogBlog
BlogIn page navigation
BijeenkomstenBijeenkomsten
BijeenkomstenIn page navigation