dec 19
LCRDM gepresenteerd op SURFSara's Super D

Kijkt u graag naar de collegereeks van "De Wereld Draait Door" - in de zeldzame momenten dat u eindelijk eens gelegenheid heeft om naar de televisie te kijken? Houdt in dat geval vooral ook in de gaten wanneer in 2017 het volgende SURFsara Super D Event plaatsvindt.

Super D wordt jaarlijks georganiseerd op een bijzondere, centrale locatie in het land. Onderzoekers uit uiteenlopende disciplines vertellen er in DWDD-taal ​hoe ze in hun onderzoek gebruik maken van de rekencapactiteit, de cloud diensten, visualisatie en het archief van SURFsara. Niet alleen interessant voor PHD's of gevestigde professoren, maar zeker ook voor onderzoeksondersteuners en beleidsmakers.

IMG_0194.JPGHet LCRDM - RDM beleid voor en door alle onderzoekscommunities - krijgt hier introductie door Axel Berg

Dit jaar vond het Super D Event plaats op 15 december, in het Tobacco Theater in de Nes in hartje Amsterdam. Voor het eerst was er in het programma ook ruim aandacht voor RDM. Tijdens een aparte sessie was onder andere ruimte om een korte impressie te geven van het Landelijk Coördinatiepunt. Waarom landelijke coordinatie en wat doen die landelijke werkgroepen eigenlijk a ce moment?
Het was een mooie opwarmer voor een uitgebreidere RDM sessie in 2017. Het zou toch leuk zijn om dan ook wat meer resultaten te kunnen presenteren. En die resultaten: daar wordt nu al volop aan gewerkt. Laten we met z'n allen iets moois bedenken voor december volgend jaar!

Een verslag van de 2016-editie vindt u op de SURF-website.

Comments

There are no comments for this post.

 Blog Tools