​​​​​​​​​​​​​​​​​​
To ​English version​   

2019

In de Week van het Digitaal Erfgoed vond een gezamenlijke netwerkmiddag plaats van Netwerk Digitaal Erfgoed en LCRDM: lees alles op de terugblikpagina​.

De najaarsbijeenkomst voor de LCRDM pool van experts werd dit jaar gecombineerd met de RDM Master Class van SURF4Research. De bijeenkomst vond plaats in Amsterdam: lees alles op de terugblikpagina. ​

De tweede netwerkbijeenkomst​ voor de LCRDM pool van experts vond plaats 11 april 2019, te Utrecht.
Lees hier het verslag​ en de presentaties.


2016-2018

De derde​ Datastewardnetwerkdag, "Celebrating data! What next?​",  viel op 28 november 2018 en werd gecombineerd met de uitreiking van de tweejaarlijkse Nederlandse Dataprijs. 

De eerste netwerkbijeenkomst voor de LCRDM pool van experts​ vond plaats 27 september 2018, te  Utrecht.​

LCRDM conferentie 8-2-18 ter afsluiting van de eerste drie jaar LCRDM. 

Datastewardnetwerkdagen 3-10-17 en 1-12-17: netwerkdagen voor mensen in nieuwe databeroepen, om elkaar te leren te kennen en de praktische kanten van het vak op elkaar af te stemmen.


LCRDM netwerkbijeenkomst 8-6-17 voor de leden van de verschillende werkgroepen van het LCRDM. Het doel van deze middag was drieledig: laten zien waar elke werkgroep mee bezig is, gezamenlijk evalueren van de afgelopen jaren, en uiteraard kennismaken en netwerken.

Seminar RDM Policy 1-12-16. Beleidsmakers en Research Support Medewerkers bespraken de uitdagingen van RDM-beleid.

Designing & Shaping Open Science Symposium​  5-4-2016. "The Symposium turned towards developing an action plan regarding open data and privacy that fed into the Open Science Presidency Conference being held in parallel on 4-5 April in Amsterdam."

Op diverse congressen, nationaal en internationaal, werden presentaties gegeven over RDM en het LCRDM-model. Een kleine greep: DISH 2015, LIBER 2016, LIBER 2017, Research Data Network JISC 2017, Support4Research HBO workshops 2016, Support for Research Seminar 2016; 2107, De Nederlandse Dataprijs 2016 en meer.


  
  
Description
  
  
  
  
RDM in de praktijkRDM in de praktijk
RDM in de praktijkIn page navigation
HandreikingenHandreikingen
HandreikingenIn page navigation
Pool van expertsPool van experts
Pool van expertsIn page navigation
TaakgroepenTaakgroepen
TaakgroepenIn page navigation
LCRDMLCRDM
LCRDMIn page navigation
BlogBlog
BlogIn page navigation
BijeenkomstenBijeenkomsten
BijeenkomstenIn page navigation