​​​​​​​​​​​​​

Research Datamanagement

Aan de Radboud Universiteit wordt informatie over Research Data Management (RDM) beschikbaar gemaakt op de webpagina's 'Research Data Management​'​ en  'Research Information Services' (RIS). 


Op de RDM-pagina wordt per onderzoeksfase (plannen, onderzoeksdata verzamelen, verwerken en archiveren) beschreven waar onderzoekers aan moeten denken op het gebied van RDM. Ook zijn er handleidingen beschikbaar voor het maken van een data management plan en het schrijven van een data management paragraaf. Er wordt gelinkt naar templates, tools, en interne webpagina's met meer informatie voor onderzoekers. 


​Op de RIS pagina staan onder andere stappenplannen voor het registreren van publicaties, het uploaden van full-tekst en het archiveren en registreren van datasets via de RIS interface. 

Beleid

​Het RDM beleid van de gehele Radboud Universiteit is online beschikbaar. Aldaar tevens een overzicht van individueel beleid van onderzoeksinstituten en -faculteiten

Training

Het RDM support team biedt verschillende workshops aan op het gebied van RDM.  Voor studenten is een e-learning module over datamanagement beschikbaar.​​

Overig​

Voor informatie over RDM binnen het RadboudUMC is hier ​meer informatie te vinden. 

Onderzoekers met vragen over RDM kunnen de RDM support team bereiken​ via ​rdmsupport@ubn.ru.nl​​. Medewerkers bij de servicedesk zijn Mijke Jetten, Maaike Messelink, Tina Reilink en Inge Slouwerhof.