​​​​​​​​​​​​

Research Datamanagement

Aan de Radboud Universiteit wordt informatie over Research Datamanagement (RDM) beschikbaar gemaakt op de webpagina's 'Research Data Management​'​ en  'Research Information Services' (RIS). Per onderzoeksfase wordt beschreven waar onderzoekers aan moeten denken op het gebied van RDM. Er wordt gelinkt naar templates, tools, en interne webpagina's met meer informatie voor onderzoekers.

Beleid

Het RDM beleid van de Radboud Universiteit is online beschikbaar. Aldaar tevens een overzicht van individueel beleid van onderzoeksinstituten en -faculteiten

Daarnaast heeft deze universiteit een template en stappenplan beschikbaar gemaakt voor het opstellen van een  datamanagementplan, zie de keuzes op de 'Research Information Services'-pagina's.

Ook is er een te gebruiken tekst beschibaar voor de datamanagement-paragraaf​  bij subsidie-aanvragen.

Training

De afdeling RIS biedt verschillende workshops aan op het gebied van RDM. Daarnaast zijn er wekelijks open bijeenkomsten over RDM en/of RIS ondersteuning. Voor studenten is een e-learning module over datamanagement beschikbaar.​​

Overig​

Voor het RadboudUMC is er een online handleiding bij het Digital research Environment​

Onderzoekers met vragen over RDM kunnen de RIS servicedesk bereiken via ris@ubn.ru.nl. Medewerkers bij de servicedesk zijn Mijke Jetten, Maaike Messelink, Tina Reilink en Inge Slouwerhof.