​​​​​​​​​​​​​

Research Datamanagement

Ondersteuning op het gebied van Research Data Management (RDM) op de TU Delft wordt gefaciliteerd door het team Research Data Services van de Library. Een RDM support pagina is inmiddels beschikbaar. Op de website van de TU Delft zijn verschillende webpagina's over RDM te vinden, onder meer over  Open Science. Deze laatste bevat meer informatie voor onderzoekers. De informatie is hier ingedeeld per onderzoeksfase, en er zijn veel links te vinden naar externe websites met uitgebreide informatie over verschillende aspecten van RDM.

Beleid

In augustus 2018 is het TU Delft Research Data Framework Policy gepubliceerd. Onder leiding van de Data stewards zal er op faculteitsniveau beleid omtrent research data worden ontwikkeld. Tevens is het Open Access beleid online beschikbaar. Via de RDM Support website zijn templates beschikbaar voor een datamanagementplan.
​ RDM do's en don'ts zijn te vinden in de online Open Science Guide.

Trainingen

Voor onderzoekers van de TU Delft biedt het 4TU.Centre for Research Data trainingen aan. Ook kunnen op verzoek verschillende presentaties over datamanagement verzorgd worden. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan een cursus over datamanagement voor PhD studenten. Specifiek voor data ondersteuners biedt 4TU samen met DANS en SURFsara de cursus 'Essentials 4 Data Support' aan.​

Overig​

Onderzoekers met vragen over RDM kunnen contact opnemen via rdm-support@tudelft.nl. Zie de contactpagina voor meer details.

De TU Delft is aangesloten bij 4TU.Centre for Research Data. Ook is de TU Delft (via 4TU.Centre for Research Data) aangesloten bij DataverseNL. De TU Delft Library is medeoprichter van DataCite en biedt via DataCite Netherlands aan onderzoeksinstellingen de mogelijkheid om DOI's te registreren voor onderzoeksdata.

Research support - stand van zaken 

Veel instellingen zijn bezig met research support - SURF brengt in een serie  in beeld hoe instellingen dit organiseren en wat hun agenda is voor de toekomst. De serie komt voort uit het SURF-innovatieproject "Support4research". In een aan de serie voorafgaand verslag komt de TU Delft​ aan het woord.​