Research Datamanagement

Het team Support researchdatamanagement van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) biedt ondersteuning bij research datamanagement (RDM). Op de pagina's over RDM op de website van de TU/e is informatie te vinden over verschillende aspecten van RDM, zoals opslag en hergebruik van data en voorwaarden van onderzoeksfinanciers.

Beleid

Er lijkt geen specifiek onderzoeksdatamanagementbeleid te zijn aan de TU/e. Wel is de algemenere 'TU/E Gedragscode Wetenschapsbeoefening' online beschikbaar. Aan de TU/e wordt een template gebruikt voor het maken van een datamanagementplan, welke online te vinden is.

Trainingen

Het Informatie Expertise Centrum (IEC) aan de TU/e verzorgt trainingen op het gebied van RDM. Voor PhD studenten in hun eerste jaar wordt bijvoorbeeld een basiscursus RDM gegeven. Daarnaast hebben de TU/e en Tilburg University samen de Jheronimus Academy of Data Science opgericht in 's Hertogenbosch, met opleidingen op master en post-masterniveau. Ook bieden de twee universiteiten gezamenlijk de bachelor 'Data Science' aan.

Overig

Het team Support researchdatamanagement is per email bereikbaar voor onderzoekers met vragen over RDM: rdmsupport@tue.nl.

De TU Eindhoven is aangesloten bij 4TU Centre for Research Data. Ook is de TU Eindhoven aangesloten bij DataverseNL.

Research support - stand van zaken 

Veel instellingen zijn bezig met research support - SURF brengt in een serie  in beeld hoe instellingen dit organiseren en wat hun agenda is voor de toekomst. De serie komt voort uit het SURF-innovatieproject "Support4research". In de eerste aflevering is de TU Eindhoven aan het woord.